Dominee Jouke Droogsma

Dominee Jouke Droogsma
Op 9 september 2018 is Jouke Droogsma officieel de nieuwe predikant van de Protestantse Gemeenten Gapinge en Veere geworden.
 
Wie is Jouke Droogsma?
Zoals mijn naam al doet vermoeden ben ik een Fries, geboren in Leeuwarden en opgegroeid in Friesland in een kerkelijk betrokken gezin. 

Na wat omzwervingen in de technische sector ben ik in het kerkenwerk beland, eerst als kerkelijk werker en later als predikant. Zo ben ik nu predikant geworden in de Protestantse Gemeenten Gapinge en Veere. 

Het werk van predikant is een hele uitdaging; zondags proberen een boeiende dienst vorm te geven, waarin mensen elkaar en God mogen ontmoeten op een actuele en diepgaande manier, door de week de gemeenteleden en ook mensen buiten de gemeente ontmoeten en met hen meelopen in de dingen die ze meemaken en proberen daarin het geloof en de kerk een plekje te geven. 
Mensen maken veel dingen mee in hun leven en juist in die situaties kunnen er veel vragen naar boven komen en dan is het fijn dat je als predikant dienstbaar kunt zijn. 

Ook vind ik het een hele uitdaging om juist in deze tijd het geloof te vertolken en weer een verstaanbare stem te geven en daarvoor ook samen met anderen activiteiten te ontplooien.

Als predikant sta ik open voor iedereen en ook voor suggesties en ideeën van anderen dus aarzel niet om contact te zoeken wanneer u dat wilt.

Samen met mijn vrouw Anne, ben ik naar Zeeland gekomen. Onze vier kinderen, drie jongens en een meisje, zijn ondertussen al uitgevlogen, waarvan er één ook al twee kinderen heeft en dan ben je dus ook pake en beppe. Mijn vrouw is fotograaf en het is afwachten wat er in Zeeland weer op haar af zal komen.

Een korte schriftelijke kennismaking en ik hoop velen van u persoonlijk te mogen ontmoeten en verder kennis te maken en samen goede en fijne momenten mee te maken in en rond de kerken van Gapinge en Veere.
terug